Het is moeilijk genoeg om productief te zijn met gezonde kinderen die door het huis rennen, laat staan ​​als ze zich niet goed voelen. Reageren op oproepen voor “maaaaaaaam” gedurende de dag om loop neuzen af ​​te vegen en hete dranken af ​​te geven, kan energie vretend zijn. 

Verkoudheid en griep kunnen op elk moment van het jaar toeslaan. Hoewel verkoudheid en griep er altijd zullen zijn moet we goed voor ons zelf zorgen.

Hier zijn 8 tips voor het stimuleren van het immuunsysteem van uw familie:

Krijg voldoende rust
Tijdens de slaap vinden we herstel en regeneratie. Onvoldoende slaap of slaap van slechte kwaliteit betekent dat onze afweermechanismen zijn aangetast en we zijn meer geneigd te bezwijken voor bugs die we anders misschien hebben kunnen weerstaan.

Eet veel vers voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen
Zelfgemaakte smoothies en soepen zijn een geweldige manier om een ​​hele reeks vers fruit, groenten en hoogwaardige proteïnen naar zelfs de meest kieskeurige eters te laten glippen. Zorg dat de kinderen erbij betrokken zijn, als ze het helpen, zijn ze meer geneigd om het op te eten! Laat eten je medicijn zijn …

Lach
Het klinkt misschien als een vreemd advies om het immuunsysteem te stimuleren, maar gelach heeft aangetoond dat het de stress vermindert en de immuunfunctie verbetert. En het is gewoon leuk om te doen.

Wat als preventieve maatregelen niet werken?
Soms worden we gewoon ziek – het gebeurt. Medsafe adviseert dat veel medicijnen, waaronder hoestsiropen, niet veilig zijn voor kinderen jonger dan 6 jaar, dus huismiddeltjes kunnen ook helpen bij het bestrijden van de ziektesymptomen.

Honing verzachters voor de keel
Nature’s best. Het is een traditionele rustgevende favoriet, geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 1 jaar. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt honing- en limonedranken aan, waarbij honing beter ondersteunt dan hoestsiroop.

Meng MGO™ Manuka Honing met citroen, kaneel en wat vers geraspte gember met warm water voor een kalmerende drank. Als alternatief kunt u onze Manuka Honing MGO™ 400+ Manuka zuigtabletten met 4 verschillende smaken proberen (honing & citroen, honing & propolis, citroen en gember en zwarte bessen).

Zout water gorgelen
Zout water gorgelt zijn geweldig voor rauwe keelpijn. Probeer ¼-½ theelepel zeezout of steenzout opgelost in een kopje warm water en regelmatig gorgelen.

Blijf gehydrateerd
Blijf gehydrateerd door het verbruiken van water, thee, smoothies en soepen – drink niet het zoute water maar gorgel! Een uitgedroogd lichaam zal meer tijd nodig hebben om infecties te bestrijden dan een gehydrateerde.

Roes uitslapen
Als het enigszins mogelijk is, is het nu tijd om werk of school vrijaf te nemen en zoveel mogelijk te rusten. Door onszelf niet te veel te belasten, laten we het lichaam zoveel mogelijk energie gebruiken om de ziekte te bestrijden.