Wetenschap & Innovatie

Pioniers in bijenproduct wetenschap

We zijn trotse pioniers in de wetenschap van Manuka Honing en Propolis en we zijn altijd op zoek om meer te ontdekken, met behulp van de wetenschap om het potentieel van deze prachtige natuurlijke producten te begrijpen en te ontsluiten. Al meer dan 10 jaar werken we samen met leiders in hun vakgebied, waaronder professoren Peter Molan, Thomas Henle en Keji Terao, samen met onze andere wereldwijde wetenschappelijke partnerschappen. Met hun ondersteuning nemen we hun onderzoek en expertise op in onze productontwikkeling om producten te creëren die een echt verschil maken voor onze klanten.

MGO ™ Manuka-honing

In 2008 pionierde Manuka Health met methylglyoxal (MGO) als een nauwkeurige en betrouwbare methode om Manuka-honing te beoordelen, gebaseerd op het baanbrekende werk van onze Duitse wetenschappelijke onderzoekspartners.

Hun ontdekking van methylglyoxal als een belangrijke verbinding die van nature voorkomt in Manuka honing was een doorbraak na jarenlang wereldwijd wetenschappelijk onderzoek om het ‘magische Manuka-ingrediënt’ te vinden. Ons lopende onderzoekspartnerschap blijft ons begrip van deze opmerkelijke honing bevorderen.

BIO™ Nieuw Zeelandse Propolis

In samenwerking met vooraanstaande wetenschappers was Manuka Health een pionier in het proces van extractie en meting van nuttige bioactieve stoffen die in Nieuw Zeelandse Propolis in hoge concentraties worden aangetroffen.

Onze testen hebben een nieuwe standaard gezet door de Propolis-verbindingen te identificeren die echt bioactief zijn (actief in het lichaam) en de niveaus van deze bioactieve stoffen in onze BIO™ Nieuw Zeelandse Propolis te garanderen voor bewezen immuunondersteuning en bescherming tegen antioxidanten.

ONZE ONDERZOEKS- & SAMENWERKINGSPARTNERS

Professor Peter Molan

(1943-2015)

Wereldberoemde Manuka-honingdeskundige en oprichter van de Honey Research Unit aan de Universiteit van Waikato, Nieuw-Zeeland. Professor Molan stond bekend als de vader van de Manuka-honingindustrie en zijn uitgebreide werk
heeft verstrekkende gevolgen gehad voor het begrip en het gebruik van Manuka-honing, met name voor wondzorg.

Lees meer over Professor Peter Molan

Professor Thomas Henle

Hoofd van het Institute of Food and Chemistry aan de Technische Universiteit van Dresden, Duitsland, een van de meest prestigieuze universiteiten in Duitsland. Professor Henle en zijn team publiceerden een baanbrekend document waarin methlyglyoxal (MGO) werd geïdentificeerd als een belangrijke verbinding die direct verband houdt met de potentie van Manukahoning.

Lees meer over Professor Thomas Henle

Professor Keiji Terao

Kobe University Medical School

Professor Terao werkte nauw samen met Manuka Health om met cyclodextrine versterkte natuurlijke bioactieve stoffen te ontwikkelen en heeft onderzoek verricht naar propolis en Manuka honing uit Nieuw Zeeland.

Dr Owen Catchpole

Dr. Catchpole is een internationaal gerenommeerde wetenschapper en hoofdwetenschapper bij Callaghan Innovation. Hij is sinds 2012 gedetacheerd bij Manuka Health en werkt samen met ons R&D-team om onze Manuka-honing en Propolis-producten verder te ontwikkelen en heeft belangrijke onderzoeksresultaten gepubliceerd op onze BIO™ Nieuw Zeelandse Propolis.