Manuka Health

Focus & Zorg van de bij tot bij u thuis

Manuka Health’s expertise van land tot eindproduct garandeert de best mogelijke kwaliteit en integriteit van het product. Van bijenteelt tot productie, we behouden de integriteit en zuiverheid van de natuurlijke ingrediënten en passen wetenschappelijke testen toe om de kwaliteit van onze producten te garanderen. Als het gaat om onze honing uit Nieuw-Zeeland en Propolis, extraheren we ons product allemaal in ons Wairarapa Apiculture Centre in Nieuw-Zeeland. We hebben ook een van de grootste aangepaste honingfaciliteiten in Te Awamutu, Nieuw-Zeeland, waaronder een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium, opslag van honingranken, menging, verpakking en distributie onder één dak. Dit betekent dat we een veilige supply chain van imker tot afgewerkt product kunnen garanderen. We hebben uitgebreide authenticiteits- en kwaliteitstesten van de honing, zowel in de grondstof- als in de eindproductfase, en garanderen kwaliteit, zuiverheid en veiligheid.

Onze uitgebreide authenticiteits- en kwaliteitstests garanderen kwaliteit, zuiverheid en veiligheid.

MGO™ Manuka honing proces

Manuka honing wordt gemaakt in Nieuw-Zeeland, door bijen die nectar verzamelen van de inheemse Manuka boom. Het is een zeldzame en speciale honing die slechts een paar weken per jaar wordt geproduceerd wanneer de Manuka bomen bloeien.

Zodra de bijen hun werk hebben gedaan, wordt Manuka honing vervolgens voorzichtig uit de honingraat gehaald in onze gespecialiseerde Wairarapa Apiculture Centre-extractiefaciliteit in Carterton, Nieuw-Zeeland, waar de gewonnen manuka honing op kwaliteit wordt getest.

De manuka honing wordt vervolgens naar onze verwerkings- en verpakkingsfaciliteit in Te Awamutu, Nieuw Zeeland gestuurd en er is een tweede kwaliteitstest bij aankomst. De manuka honing wordt op natuurlijke temperaturen bewaard en gefilterd om de zuiverheid te garanderen.

Onze manuka honing wordt zacht afgeroomd voor een zachte en fluweelachtige textuur. Zodra dit proces is voltooid, wordt onze manuka honing in potten verpakt en gemerkt volgens de MGO-potentie, voordat een laatste kwaliteitstest wordt uitgevoerd.

Omdat we alle fasen van het proces beheren in onze eigen faciliteiten, kunnen we een zorgvuldige verwerking en opslag garanderen met zo weinig mogelijk interferentie – de manuka honing beschermen en ervoor zorgen dat het zijn unieke natuurlijke eigenschappen behoudt en een mooie zachte, fluweelachtige textuur heeft.

Uitgebreide kwaliteitstests

Onze Manuka honing ondergaat rigoureuze tests om ervoor te zorgen dat het product authentiek, puur en veilig is.

Onze Manuka honing test omvat drie belangrijke parameters:

AUTHENTICITEIT

Al onze Manuka honing wordt getest om er zeker van te zijn dat het echte Nieuw Zeelandse Manuka honing is. We verwelkomen de nieuwe MPI-definitie (Ministerie van Primaire Industrie, Nieuw-Zeeland) voor Manuka honing, die in december 2017 is vastgesteld. De definitie specificeert een set van vijf op wetenschap gebaseerde markers die de oorsprong van Manuka honing identificeren. Deze markers moeten aanwezig zijn om het op geloofwaardige wijze Manuka honing uit Nieuw Zeeland te noemen en alleen honing die voldoet aan de nieuwe normen zal worden gecertificeerd voor export als Manuka honing uit Nieuw Zeeland.

Test # 1: CHEMISCHE TEST

• 3-Fenyl-melkzuur
• 2-Methoxyacetophenone
• 2-Methoxybenzoëzuur
• 4-Hydroxyphenylmelkzuur

Test #2: DNA TEST

• DNA van Manuka pollen

POTENTIE

Onze belangrijkste test voor potentie is voor de verbinding methylglyoxal (MGO). Na jaren van onderzoek ontdekten wetenschappers MGO als de belangrijkste verbinding in Manuka honing, direct gerelateerd aan zijn potentie. Manuka Health was een pionier op het gebied van MGO als een transparant test- en beoordelingssysteem dat consumenten zekerheid verschaft over de kwaliteit van Manuka Health’s Manuka honing.

In het afgelopen decennium hebben we MGO gebouwd als een internationaal erkende garantie om consumenten te helpen Manuka honing te kopen op basis van de methylglyoxal potentie.

ZUIVERHEID, KWALITEIT & VOEDSELVEILIGHEID

Dit zijn tests voor contaminatie, toxines, vervalsing, hitteschade en frisheid:

•  Diastase
• HydroxyMethylfurfural (HMF)
• C4 Suikers
• Aerobic Plate Count
• Escherichia coli
• Vochtgehalte
• Tutin
• Pyrrolizidine alkaloïden (PA’s)
• Gist
• Schimmel
• Staphylococcus aureus
• Totaal coliform

MPI (Ministery of Primary Industries NZ) – Definitie van Manuka Honing