Zoals te zien op ABC’s – Good Morning America. De enorme vraag naar echte, gecertificeerde Manuka Honing neemt een enorme versnelling. Manuka Health is een pionier in het MGO ™ Manuka Honing-kwaliteitssbeoordelingssysteem – een nauwkeurig en betrouwbaar wetenschappelijk certificatiesysteem voor echte Nieuw-Zeelandse Manuka-honing, gebaseerd op de concentratie van methylglyoxal (MGO), de natuurlijk voorkomende verbinding die Manuka Honing zijn unieke, stabiele kwaliteit en uniekheid geeft. De transparante en gemakkelijk te begrijpen MGO ™ Manuka Honing-classificatie garandeert zowel authenticiteit als natuurlijke kracht. MGO ™ Manuka-honing is de enige honing in de wereld met significante hoeveelheden methylglyoxal, variërend van 30 mg tot meer dan 850 mg / kg. Alle andere geteste honen wereldwijd varieerden van 0 tot 5 mg / kg. Hoe hoger het gehalte methylglyoxal (MGO), hoe sterker de bioactiviteit van de honing. Verzameld van bijenkorven in afgelegen ongerepte gebieden van Nieuw-Zeeland, is elke partij MGO ™ Manuka Honing getest en gecertificeerd om gegarandeerde niveaus methylglyoxal te bevatten (weergegeven als het MGO ™ -nummer), wat de authenticiteit en de unieke bioactiviteit van elk product bevestigt.
 
 

Het is moeilijk genoeg om productief te zijn met gezonde kinderen die door het huis rennen, laat staan ​​als ze zich niet goed voelen. Reageren op oproepen voor “maaaaaaaam” gedurende de dag om loop neuzen af ​​te vegen en hete dranken af ​​te geven, kan energie vretend zijn. 

Verkoudheid en griep kunnen op elk moment van het jaar toeslaan. Hoewel verkoudheid en griep er altijd zullen zijn moet we goed voor ons zelf zorgen.

Hier zijn 8 tips voor het stimuleren van het immuunsysteem van uw familie:

Krijg voldoende rust
Tijdens de slaap vinden we herstel en regeneratie. Onvoldoende slaap of slaap van slechte kwaliteit betekent dat onze afweermechanismen zijn aangetast en we zijn meer geneigd te bezwijken voor bugs die we anders misschien hebben kunnen weerstaan.

Eet veel vers voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen
Zelfgemaakte smoothies en soepen zijn een geweldige manier om een ​​hele reeks vers fruit, groenten en hoogwaardige proteïnen naar zelfs de meest kieskeurige eters te laten glippen. Zorg dat de kinderen erbij betrokken zijn, als ze het helpen, zijn ze meer geneigd om het op te eten! Laat eten je medicijn zijn …

Lach
Het klinkt misschien als een vreemd advies om het immuunsysteem te stimuleren, maar gelach heeft aangetoond dat het de stress vermindert en de immuunfunctie verbetert. En het is gewoon leuk om te doen.

Wat als preventieve maatregelen niet werken?
Soms worden we gewoon ziek – het gebeurt. Medsafe adviseert dat veel medicijnen, waaronder hoestsiropen, niet veilig zijn voor kinderen jonger dan 6 jaar, dus huismiddeltjes kunnen ook helpen bij het bestrijden van de ziektesymptomen.

Honing verzachters voor de keel
Nature’s best. Het is een traditionele rustgevende favoriet, geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 1 jaar. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt honing- en limonedranken aan, waarbij honing beter ondersteunt dan hoestsiroop.

Meng MGO™ Manuka Honing met citroen, kaneel en wat vers geraspte gember met warm water voor een kalmerende drank. Als alternatief kunt u onze Manuka Honing MGO™ 400+ Manuka zuigtabletten met 4 verschillende smaken proberen (honing & citroen, honing & propolis, citroen en gember en zwarte bessen).

Zout water gorgelen
Zout water gorgelt zijn geweldig voor rauwe keelpijn. Probeer ¼-½ theelepel zeezout of steenzout opgelost in een kopje warm water en regelmatig gorgelen.

Blijf gehydrateerd
Blijf gehydrateerd door het verbruiken van water, thee, smoothies en soepen – drink niet het zoute water maar gorgel! Een uitgedroogd lichaam zal meer tijd nodig hebben om infecties te bestrijden dan een gehydrateerde.

Roes uitslapen
Als het enigszins mogelijk is, is het nu tijd om werk of school vrijaf te nemen en zoveel mogelijk te rusten. Door onszelf niet te veel te belasten, laten we het lichaam zoveel mogelijk energie gebruiken om de ziekte te bestrijden.

Als je suiker vermijdt, denk je misschien dat MGO™ Manuka Honing van het menu is. MGO™ Manuka Honing met Cyclopower verandert dat allemaal – het is een alternatief met een lage GI.

GI (glycemische index) heeft betrekking op de snelheid waarmee koolhydraten worden afgebroken tot glucose en vanuit uw darm worden opgenomen in het bloed. Voedingsmiddelen met een hoge GI-index kunnen resulteren in de al te bekende suiker hoog, gevolgd door een crash. Voedingsmiddelen met een lage GI hebben een lage suikerinvloed en helpen om de bloedsuikerspiegel in stand te houden, nu erkend als een zeer belangrijke gezondheidsfactor. CycloPower ™ is een 100% natuurlijke plantaardige vezel waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de natuurlijke eigenschappen van manuka honing verbetert en de spijsvertering bevordert. CycloPower ™ verlaagt de glycemische index (GI) van MGO™ Manuka Honing drastisch – van een gematigde 57 tot een zeer lage GI van 18.

Om dat in perspectief te plaatsen – groene erwten hebben een GI van 54, wortels hebben een GI van 39 en cashewnoten hebben een GI van 22. Je kunt hier wat meer glycemische indexwaarden van algemeen voedsel zien.

Ons Cyclopower-product heeft ons in staat gesteld om u alle voordelen van MGO™ Manuka Honing te bieden, maar zonder de hogere GI die honing normaal gesproken heeft. Als een toegevoegde bonus biedt CycloPower ™ ook de prebiotische voordelen van voedingsvezels, die een gunstige darmflora en een gezond spijsverteringsstelsel bevorderen.

MGO™ Manuka Honing met Cyclopower biedt een geweldig alternatief voor MGO™ Manuka Honing liefhebbers die hun suikerinname willen verminderen, en is ook de perfecte oplossing als ze reizen – Manuka-honingcapsules of -tablets zijn veel handiger dan een zware pot honing in je tas! De capsules leveren gerichte, langdurige afgifte in de maag en prebiotische voordelen verderop in het maag-darmkanaal.

Alle romigheid zonder crème
Voeg romigheid en dikte toe met bevroren bananen, avocado, verse kokosnoot of noten (zie hieronder); Rauwe noten of notenboter (amandel, cashew, walnoot, hazelnoot) zijn zeer voedzaam en kunnen een smoothie transformeren (laat de rauwe noten ‘s nachts weken in water om ze zachter en beter verteerbaar te maken)

Vervang melk
Sommige mensen gebruiken graag melk in hun smoothies. Als je niet kunt, niet wilt, of gewoon een verandering wilt, kun je in plaats daarvan kokoswater of notenmelk proberen, zoals amandelmelk. Nootmelk is verrassend eenvoudig te maken!

Water is het beste
Er is echt geen andere vloeistof nodig behalve een beetje water – een goede mix van verse ingrediënten geeft alle smaak en romige dikte die je zou willen hebben zonder de noodzaak van verpakte melk of sappen.

Voeg een vitamine shot toe
Het toevoegen van groenten en kruiden aan je smoothie is een geweldige manier om je smoothie gezonder en voedzamer te maken. Dit is vooral belangrijk als je een smoothie voor een maaltijd vervangt.

Hier zijn wat voedingsmiddelen die je aan je smoothie kunt toevoegen voor een extra dosis vitamines:

Vitamine A: Cayennepeper, papaya, peterselie, framboos, saffraan
Vitamine B6: kikkererwten
Vitamine C: Broccoli, paprika, papaja, kiwi, meloen
Vitamine E: amandelen, zonnebloempitten, hazelnoten
Beta-caroteen: wortelen, spinazie, kumura (zoete aardappel)
Foliumzuur: Linzen, zwarte bonen
Calcium: zuivelproducten, boerenkool, chinese kool
VitaminK: Kate, spinazie, raapgreens, peterselie, spruitjes, broccoli
Thiamine: peterselie, donkergroene bladgroenten, linzen
Riboflavine: melk, spinazie, kelp, peterselie, framboos
Niacine: pinda’s, peterselie
Foliumzuur: Raapgreens, spinazie
Lycopene: Watermelon
Lysine: noten, peulvruchten
Magnesium: tarwezemelen, amandelen, cashewnoten, spinazie
Kalium: bietengreens

Verse kruiden zoals munt, peterselie of basilicum voegen ook een mooie frisheid toe en werken goed met zowel zoete als hartige melanges (komkommer, aardbei en munt is een actuele favoriet).

Voeg nog extra toe
Komkommer, watermeloen, ijsbergsla en bevroren druiven koelen af ​​en voegen veel vloeistof toe zonder een overweldigende smaak. Het toevoegen van een theelepel chiazaad voor het blenden zal ook je smoothie vullen, plus chia is rijk aan eiwitten en goede vetten.

Natuurlijk zoet
Als je smoothie een vleugje zoetheid nodig heeft, probeer dan een lepel MGO™ Manuka Honing. MGO™ Manuka Honing is beter in termen van glycemische index (GI) in vergelijking met suiker, plus je krijgt ook de andere voordelen.

Smile, niet alle zoete voedingsmiddelen zijn slecht voor je tanden!

Wetenschappelijke studies tonen aan dat MGO™ Manuka Honing echte voordelen biedt voor de mondgezondheid en ondanks zijn hoge natuurlijke suikergehalte zich op heel andere manieren manifesteert in tegenstelling ​​tot geraffineerde suiker.

Tandvleesaandoeningen zijn een ernstig probleem en als ze onbehandeld blijven, kan dit leiden tot tandverlies en mogelijk zelfs hartaandoeningen. Tandartsen zeggen dat tandvleesaandoeningen tot 80% van alle volwassenen treffen, hoewel je misschien niet eens weet dat je het hebt.

Tekenen om op te letten zijn:

Bloeden wanneer je poetst of flosst
Gezwollen of terugtrekkend tandvlees
Aanhoudende slechte adem
De sleutel tot het voorkomen van tandvleesaandoeningen en tandbederf is om de storende bacteriën in de mond onder controle te houden om plaquevorming en tandvleesontsteking tot een minimum te beperken. Dat alles, zonder de goede bacteriën die essentieel zijn voor een gezonde mond, weg te vagen.

Gelukkig laat onderzoek zien dat hoogwaardige MGO™ Manuka Honing de goede orale bacteriën stimuleert. En, in tegenstelling tot suiker, creëert MGO™ Manuka Honing geen zure demineraliserende omgeving in de mond (en zo begint tandbederf). MGO™ Manuka Honing stapelt zich zelfs op tegen farmaceutische antibacteriële middelen, die een vergelijkbare doeltreffendheid laten zien bij het verminderen van plaquevorming in vergelijking met het antibacteriële mondwater chloorhexidine. MGO™ Manuka Honing heeft de extra voordelen van zachtaardig zijn voor oraal weefsel en voor het natuurlijke lichaamsherstel te ondersteunen..

Als je nog niet klaar bent om over te schakelen naar MGO™ Manuka Honing voor mondverzorging, volgen hier enkele tips om te voorkomen dat je meer kwaad dan goed doet.

Gebruik minder tandpasta – denk aan de reclame waarin een lachend model een streep tandpasta over de lengte van de opzetborstel knijpt? Doe dat NIET. Onderzoek toont misbruik van tandpasta (de nogal dramatische term voor het gebruik van te veel tandpasta) en overborstelen kan leiden tot glazuurslijtage en gevoeligheid. Tandartsen raden aan om niet meer dan een kleine hoeveelheid tandpasta te gebruiken, idealiter met een elektrische tandenborstel.

Pas op voor mondwater – het gebruik van een dagelijkse chemische mondwater is een van de ergste dingen die u kunt doen voor de mondgezondheid. Deze mondspoelingen bevatten gewoonlijk alcohol en andere chemische irriterende stoffen en hebben een zure pH. Ze ontdoen je mond van beschermend slijm en verstoren de balans van goede en slechte mondbacteriën, veroorzaken uitdroging en verhoogde vatbaarheid voor infecties, irriteren het orale weefsel en eroderen tandglazuur. En de kicker? Chemische mondwaters kunnen slechte adem zelfs verergeren. Een zoutwater mondwater is een geweldig natuurlijk alternatief (los ½-1 theelepel zeezout of Himalaya zout in 1 kopje zuiver water op)

Vermijd natriumlaurylsulfaat (SLS) – denkt u dat schuim van tandpasta een geweldige reiniging betekent? Denk nog eens na. SLS, een veelgebruikt schuimmiddel in tandpasta, is gekoppeld aan aften en orale irritatie. Gebruik SLS-vrije natuurlijke tandpasta, en, zoals hierboven, met mate gebruiken.

Manuka Honing MGO 850+ wordt gecertificeerd aan de hand van de aanwezige waardes van Methylglyoxal in mg/kg.

Methylgyloxal is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat deze stof van nature voorkomt in de Manuka Honing MGO 850+ en verantwoordelijk is voor de hoge beschikbaarheid en grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen wat ten goede komt aan de kwaliteit van de Manuka Honing MGO 850+. Hoe hoger de waardes van MGO Manuka Honing des te meer bio-actieve stoffen aanwezig zijn.

Deze unieke MGO 850+ Manuka Honing is afkomstig van slechts 2 locaties in Nieuw Zeeland waarbij de MGO opbrengst per bijenkorf hoger ligt dan andere bijenkorven. De mogelijke reden hiervoor is, is de unieke ligging van deze twee locaties, de zeer geconcentreerde hoeveelheid manuka-struiken en de grote hoeveelheid aanwezige voeding voor de bijen.

Manuka Honing MGO 850+ bevat minimaal 850mg/kg Methylglyoxal.

Verzameld van bijenkorven in afgelegen, ongerepte gebieden van Nieuw Zeeland, wordt elke partij van MGO™ Manuka Honing getest en gecertificeerd zodat de niveaus van Methylglyoxal (weergegeven als het MGO™ nummer) worden gegarandeerd. Hierdoor worden de authenticiteit en de bio-actieve kracht van elk product gewaarborgd.

Link

MANUKA HONING MGO 100+ SNAPPACK 5GR.

Manuka Health’s Manuka honing MGO 100+ verpakt in 12 individuele porties à 5gr. in een handige snappack.
Nu ook onderweg genieten van het goede uit Manuka honing dankzij deze handige verpakking; handig voor op reis, tijdens het sporten en in de lunchtrommel.

Manuka Honing MGO 100+ wordt gecertificeerd aan de hand van de aanwezige waardes van Methylglyoxal in mg/kg. Methylgyloxal is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat deze stof van nature voorkomt in de Manuka Honing MGO 100+ en verantwoordelijk is voor de hoge beschikbaarheid en grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen wat ten goede komt aan de kwaliteit van de Manuka Honing MGO 100+. Hoe hoger de waardes van MGO Manuka Honing des te meer bio-actieve stoffen aanwezig zijn. Manuka Honing MGO 100+ bevat minimaal 100mg/kg Methylglyoxal.
Verzameld van bijenkorven in afgelegen, ongerepte gebieden van Nieuw Zeeland, wordt elke partij van MGO™ Manuka Honing getest en gecertificeerd zodat de niveaus van Methylglyoxal (weergegeven als het MGO™ nummer) worden gegarandeerd. Hierdoor worden de authenticiteit en de bio-actieve kracht van elk product gewaarborgd. Manuka Health staat garant voor de unieke kwaliteit van haar Manuka Honingen en is herkenbaar door het Manuka Health – Tree of Life logo en de rode MGO™ garantie aanduiding. Weet en Meet het zeker met Manuka Health’s MGO™

Inhoud: 12 stuks snappacks à 5gr. Manuka Honing
Per 100 gr.: 1400 kj, 0,3 eiwit, < 0,1 gr. vet, 82.1 gr. koolhydraten; waarvan 82.1 gr. suikers, 0 gr. vezels en 14 mgr. natrium.

Informatie van Manuka Health over pesticiden en herbiciden met betrekking tot manuka honing

Manuka Health hanteert een strikt kwaliteitscontroleproces waarmee alle honing getest wordt op een aantal parameters waaronder microbiologische elementen, gifstoffen, suikers, pollen, vochtgehalte, smaak, kleur en enzymactiviteit. Op deze wijze wordt geborgd dat alle honing die bij onze verpakkingsfaciliteit binnenkomt, en alle batches die gereed zijn en de faciliteit verlaten, van de allerhoogste kwaliteit zijn.

In Nieuw-Zeeland staan wij bovendien onder toezicht van twee overheidsinstanties die regels stellen ter bescherming van bijen en voedselbronnen:

Het Nieuw-Zeelandse Ministry for Primary Industries (MPI) is verantwoordelijk voor het voedselveiligheidssysteem van het land; het stelt normen vast voor de voedselindustrie en monitort deze. MPI heeft een landelijk screeningprogramma waar Manuka Health – naast ons eigen batchmonitoringprogramma – ook aan deelneemt. Onderdeel 8.0 van de MPI Consolidated List of Tests for Animal Products geeft een gedetailleerde beschrijving van het programma voor het testen op chemische residuen dat ook van toepassing is op honing (en andere dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel). Klik voor meer informatie op deze link

De Nieuw-Zeelandse Environment Protection Authority (EPA) beschermt bijen en andere bestuivers zoals motten, vlinders, zweefvliegen en vogels door regels in te stellen ten aanzien van wanneer, hoe en waar insecticiden gebruikt mogen worden. In Nieuw-Zeeland gelden al jaren strikte regels ten aanzien van het gebruik van een klasse insecticiden die neonicotinoïden bevatten. Als milieutoezichthouder van Nieuw-Zeeland heeft de EPA de taak om deze risico’s te beheersen. Dit doet de autoriteit door regels te stellen voor het gebruik van neonicotinoïden inclusief speciale maatregelen die uitsluitend gericht zijn op het beschermen van bijen. Klik voor meer informatie op deze link 

De belangrijkste maatregel voor het beschermen van onze manuka honing betreft de plaatsing van onze korven: wij kiezen afgelegen, ongerepte locaties op grote afstand van landbouwgrond. Hierdoor is het risico op aanwezigheid van herbiciden en pesticiden op deze locaties minimaal.

72-jarige patiënte ondervindt positieve ondersteuning middels Manuka Honing

TILBURG – Artsen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg hebben een 72-jarige patiënte ondersteund bij een langdurig darm ongemak.

De darmflora van de vrouw was ernstig verstoord. Een gebruikelijke behandeling met antibiotica verergerde de gezondheid van de patiënte. Ze had daardoor al een jaar lang last van chronische diarree.

Natuurlijke werking
Van bepaalde soorten honing is bekend dat ze een onvriendelijke werking hebben tegen lichaamsvreemde stoffen en het lichaam positief kunnen ondersteunen. Maag-darm-leverarts Robert Laheij maakte bij de behandeling gebruik van Manuka honing. Die honing wordt gemaakt door bijen die rond de manukastruik in Nieuw-Zeeland leven.

Voor zover bekend bij de arts is het wereldwijd de eerste darmpatiënt die met behulp van deze honing een positief resultaat heeft bereikt.

Experimentele behandeling
Laheij verwacht de experimentele behandeling vaker aan te kunnen bieden aan oudere patiënten die last hebben van een darm ongemak.

Copyright foto: ETZ Fotografie & Film/Maria van der Heyden

Consumentenbond Onderzoek voedselfraude – Oktober 2016

Het onderzoek van Manuka Honing begint op pagina 23.

2.4.3 Manukahoning
Manuka is een kleine boom of struik uit Nieuw-Zeeland en staat ook wel bekend als de tea-tree-boom. Manukahoning komt van bijen die hun nectar uit de bloemen van de manukastruik halen. Deze honing heeft een anti****** werking met methylglyoxal (MGO) als voornaamste anti****** bestandsdeel (Grainger, 2015). Hoe meer MGO de honing bevat hoe hoger de kwaliteit. Dit
wordt uitgedrukt in een Unique Manuka Factor (UMF), corresponderend met het MGO-gehalte. Door zijn schaarsheid is dit een kostbare honing. Echter, manuka-gelabelde honing is vaak geen echte manukahoning. Er wordt per jaar in het Verenigd Koninkrijk alleen al meer manukahoning verkocht dan de jaarlijkse productie in Nieuw-Zeeland (The Grocer, 2014).

Selectie
• Er is gekozen voor acht monsters manukahoning van Nederlandse internetaanbieders, supermarkten en natuurvoedingswinkels.
• Het gaat hierbij om zeven monsters die beweren uit pure manukahoning te bestaan en één monster dat voor 10% uit manukahoning bestaat en voor de rest uit bloemenhoning.
• De producten zijn ingekocht in september 2015.

Methoden
De authenticiteit en kwaliteit van de manukahoning is bepaald aan de hand van:
• Methylglyoxal (MGO) gehalte, middels Kwantitatieve NMR-spectroscopie
• Dihydroxyaceton (DHA) gehalte, middels Kwantitatieve NMR-spectroscopie. DHA is de precursor van MGO.
• Hydroxymethylfurfural (HMF) gehalte, enzymatisch. Het HMF-gehalte stijgt indien de honing sterk of langdurig verhit is geweest. Verhitting is een manier om de omzetting van DHA naar MGO te versnellen en daarmee de kwaliteit kunstmatig te vergroten. Een HMF-gehalte hoger dan 40 mg/kg is wettelijk niet toegestaan.

Resultaten
Van de acht monsters manukahoning blijkt dat één monster geen manukahoning is. Het betreft manukahoning van Jumbo. Twee monsters bevatten een lager MGO-gehalte dan geclaimd op de verpakking. Het gaat hier om de honing van het merk Pure Gold en Melvita. Van het etiket van Melvita is af te leiden dat het 10% manukahoning met een MGO-gehalte van meer dan
83 mg/kg moet bevatten, maar het heeft een lager MGO-gehalte dan wat op basis hiervan verwacht mag worden. Hieruit concluderen we dat de 10% manukahoning van een mindere kwaliteit is of dat er minder dan 10% manukahoning is toegevoegd. De honing van het merk Api Health had een HMF-gehalte dat hoger dan 40 mg/kg was, wat aangeeft dat de honing te sterk
verhit is geweest.

Reacties bedrijven
Jumbo betwist de uitslag van het onderzoek. De afwezigheid van MGO is volgens de supermarktketen geen sluitend bewijs. Alleen op basis van een pollenanalyse zou de authenticiteit van de honing kunnen worden bepaald. Jumbo gaat echter voorbij aan heit feit dat er ook met pollen gefraudeerd kan worden; men filtert in zo’n geval de pollen uit honing van een goedkopere soort
en voegt pollen van manuka toe. Jumbo’s honing wordt als manukahoning gelabeld en moet derhalve aan de criteria voor manuka voldoen, waaronder de aanwezigheid van de typische
componenten van manukahoning zoals MGO en DHA. Afwezigheid van deze componenten kan niet anders worden geïnterpreteerd dan dat het hier geen manukahoning betreft.
Jumbo laat tevens weten dat de betreffende manukahoning inmiddels niet meer verkrijgbaar is.

De Traay, producent van de Melvita honing met 10% Manuka schrijft in een reactie:
Wij kopen Manuka honing met name op smaak, kleur en pollenanalyse en al jaren bij dezelfde, zeer betrouwbare leverancier. De authenticiteit wordt gecontroleerd door analyses door een onafhankelijk en geaccrediteerd laboratorium. De Manuka is kwaliteit NPA 5+; voor de melangering van de Bloemen- en Manuka honing wordt 10% Manuka ingezet. Door het aanlengen van manuka met bloemenhoning is het achteraf nog lastiger de authenticiteit van de manukahoning te bepalen. Door slechts 10% manukahoning van een lage kwaliteit te verdunnen is het gehalte MGO in het eindproduct dusdanig laag dat het aan de ondergrens van kwantificering raakt. Desondanks blijkt de methode in dit geval gevoelig genoeg om te concluderen dat het eindproduct niet voldoet aan de geclaimde kwaliteit.

Api Health (manukahoning die te sterk verhit is geweest) reageert als volgt:
Wij laten zelf geen laboratorium controles op de authenticiteit van ‘onze’ Manuka honing uitvoeren. De door ons geleverde merken worden door de verschillende producenten rechtstreeks aan ons geleverd. Wij vertrouwen op de per zending door hen aan ons meegeleverde laboratorium rapportages.

Bron: Consumentenbond